CHP Çeviköz’den skandal açıklamalar! “Maraş’ın kısmen yeniden açılmasını desteklemiyoruz”

0

Türkiye’nin düşünce kuruluşlarının düzenlediği ABD Alman Marshall Fonu (GMF), internette dış politikayı tartışan bir panele katılıyor
CHP Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı Emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz, Türkiye’nin dış politikasına eleştiri getirdi.

CHP’li Ünal Çeviköz’den skandal açıklamalar | Video

LİBYA ELEŞTİRİSİ
CHP olaraksa, dış politikada iktidar konusunda farklı bir yaklaşıma sahip olduklarını belirten Çeviköz, Türkiye’nin yalnızlıktan kurtulmak için uluslararası topluma yeniden kazandırılması gerektiğinin altını çizdi.

AK Parti’nin çok taraflılığın önemini ihmal ettiğini dile getiren Çeviköz, örneğin Libya’ya silah ambargosu dahil Türkiye’nin BM Güvenlik Konseyi kararına uymasını eleştirdi.

“S-400S ETKİNLEŞTİRİLMEMELİ”
Çeviköz, S-400’leri devreye sokmama seçeneğinin büyük olasılıkla hükümetin gündemine geleceğini, gelmezse “CHP önderliğinde bir sonraki hükümetin gündemine kesinlikle geleceğini” söyledi.

Çeviköz, S-400 kararının devreye girmemesi, Türkiye’nin F-35 uçaklarının ortak üretim ve satışının tekrar programa alınmasına yol açacağını söyledi.

“TÜRKİYE SURİYE ALINACAK”
Ünal Çeviköz, Suriye’de demokratik dönüşüm sağlanırsa ve Suriye güvenlik güçleri ülkelerinde güvenlik ve istikrarı sağladıkları takdirde Türk askerlerinin de geri çekilmesi gerektiğini, uluslararası kamuoyunun gözünde “işgalci” bir bakış açısının yaratılmaması gerektiğini ifade etti. topluluk.

TURAN: “BİZE CHP GÖNDERİN”
AK Parti Grup Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan: “‘Bağımsızlığı olmayan bir millet, uygar insanlığa hizmet etmekten kaçamaz’ diyen Kılıçdaroğlu’na, Kılıçdaroğlu’nun Biden’den başka umudu yok!

VAHAPOĞLU: “TÜRKİYE AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ İLLERİ VEYA BUFFALO M SANİYE Mİ?”
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Dr. M. Hidayet Vahapoğlu: “CHP ne yapmak istiyorum .. Şu karmaşaya bakın … CHP Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, Joe Biden’i yöneten ‘Türkiye’de demokrasi vurgusu’ istiyor sahip olmak … El merhamet cehennem .. Onlar Türkiye Kendisini ABD devleti mi yoksa manda mı sanıyor? “

YILMAZ: “‘MANDA VE HIMAYE’ ARAMASI DEĞİL, NEDİR?”
AK Parti MKYK Üyesi ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz: “CHP temsilcisi Ünal Çeviköz’ün yeni Amerikan yönetiminden beklentileri nelerdir, ‘vekalet ve koruma’ arayışı değil mi? Demokrasi ticari bir meta değil, ithal / ihraç değil . Demokrasi millete ve millete güvenerek gelişir. “

ATAŞ: “MİLLİYETİNE GÜVENMEYİN BiDEN’DEN BİR AKIL VAR.
AK Parti MKYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş: “Kendi seçmenine, milletine güvenmeyen, Biden’den yardım umut eden bir zihniyet … Yazıklar olsun !!! İnsan değişse de zihniyet değişmiyor.

ÖZKAYA: “AĞA BABALARI SİVAS KONGRE GÜNLERİNDE BİZE MANDA İSTEDİ. BAŞ AYNI BAŞLIKTIR”
AK Parti Afyonkarahisar Avukat Yardımcısı Ali Özkaya: “Bu adam kâfir parasıyla üç kuruş ödemiyor. Maalesef bu ülke adına büyükelçilik yaptı. Ağa babaları da Sivas Kongresi günlerinde ABD manda talebinde bulundu. 100 yıl sonra bile aynı kafa değişmeyecek … “

ÇAKIR: “DIŞ ODAKTAN DESTEK BEKLENMEK VE BUNU BİR GÖRÜŞMEYE DÖNÜŞTÜRMEK EN HAFİF İFADE İLE YARALANIR”
AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır: “Ünal Çeviköz’ün açıklamaları CHP yönetiminin zihniyetinin açık bir tezahürü. Demokratik seçimlerle iktidara gelmeye çalışmak ve milletimize hizmet üretmek yerine dışarıdan destek beklemek utanç verici. projeleri, kalpleri kazanmak ve bunu bir çağrıya dönüştürmek en hafif tabirle utançtır. “

ÖZALAN: “CHP ABD’DEN MÜDAHALE VE YARDIM TALEP ETTİ”
AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan: “Utanç! CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, ‘Joe, beklentilerimiz Biden, demokrasi aksanı ve Türkiye için özgürlüğün vurgulanması” dedi. CHP ABD’den müdahale ve yardım istiyor. Cumhur İttifakı milletin, CHP’nin ve ortaklarının hizmetinde ABD’nin hizmetinde.

ÜNAL ÇEVİKÖZ: “BİDEN’DEN BEKLENTİMİZ TÜRK DEMOKRASİSİ VURGULU”
CHP Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz, ABD Alman Marshall Fonu (GMF) adlı düşünce kuruluşlarından “Türkiye’nin 2021 Dış Politika Öncelikleri: Bir Bakışta Ana Muhalefet Partisi” başlığını online panelde belirtti.
Çeviköz; “Joe Biden’dan beklentilerimiz, hepsi de demokrasi özgürlüğü ve Türkiye için vurgu toplama gibi temel hak ve özgürlüklere çok güçlü bir vurgu yapıyor.” Dedi.
Çeviköz, KKTC’de kapatılan Maraş şehrinin kısmen yeniden açılmasını desteklemediklerini ve bunun BM Güvenlik Konseyi kararlarına aykırı olduğunu savundu. Çeviköz, “Maraş’ın uluslararası hukuka ve Güvenlik Konseyi’nin çıkardığı yönetmelik ve kararlara uygun olarak açılması gerektiğini düşünüyoruz.” Dedi.
Ünal Çeviköz, S-400 seçeneğinin devreye girmediğini, muhtemelen hükümetin gelecek gündeminde olduğunu, gelmezse “kesinlikle gelecek hükümetin gündeminin CHP’ye liderlik etmeye devam edeceğini” iddia etti ve ortak üretim durumunda Türkiye’nin F-35 uçağının ve satışının programa tekrar dahil edilmesinin beklenmesi gerektiğini savundu.
Çeviköz, Libya’ya silah ambargosunun da dahil olduğu Türkiye’nin BM Güvenlik Konseyi kararlarına uymadığı için eleştirildiğini savundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir