İstanbul’daki AslanPark Bengal kaplanı yavrularını ağırlıyor

İki sağlıklı Bengal kaplanı yavrusu, İstanbul’un Tuzla ilçesindeki Viaport Marina’daki AslanPark’taki en havalı yeni kedilerdir.

Şimdi birkaç aylık olan en yeni gelenler AslanPark’ta Sibirya kaplanları, pumalar, leoparlar, aslanlar, kara panterler, karakulak, vaşaklar ve hatta nadir bir beyaz aslan da dahil olmak üzere 30 kedigil katıldı. Anneleri Şila, yedi yavru daha doğurdu.


İki Bengal kaplanı yavrusu AslanPark'ta ziyaretçi ile buluşmaya hazır. (AA Fotoğraf)
İki Bengal kaplanı yavrusu AslanPark’ta ziyaretçi ile buluşmaya hazır. (AA Fotoğraf)

AslanPark Genel Müdürü Gökmen Aydın’a göre Bengal kaplanı yavruları, Temmuz ayının ikinci haftasında parka gelen ziyaretçilerle buluşmaya hazır olacak.

Anadolu Ajansı’na (AA) konuşan Aydın, 12 büyük kedinin türüne ev sahipliği yapan AslanPark, bu tehlike altındaki türlerin vahşi doğada sayılarını desteklemek için esir bir yetiştirme programı yürütüyor. Bengal kaplanı yavruları, 2018’de açıldığından beri parkta doğan 14. ve 15. yavrulardır.

Aydın, yeni doğan kaplanların annelerinin özel bakım ve hemşireliği sayesinde her zamankinden daha hızlı geliştiğini söyledi. Esaret altında doğan normal kaplan yavruları, et yemeye başladıklarında 6 aylık olana kadar biberonla beslenir. Bununla birlikte, bu yavrular üçüncü aylarında et yemeye başladı ve pençeleri ve dişleri yaşlarındaki çoğu yavrudan daha büyük büyüdü.

Anne kaplanların yavrularına en fazla iki yıl baktıkları söylenen Aydın, o zamandan sonra annenin bebeği vahşi doğada olduğu gibi çizgisinden attığını belirtti.

Aydın, “Bu yaştan sonra ya başka bir sığınağa ya da başka bir hayvanat bahçesine gönderiyoruz,” dedi.

“Buradaki amaç, dünyadaki bu hayvanları çoğaltmak ve dağıtmak, küresel nüfuslarını arttırmak … Amacımız, doğal ortamlarında doğa rezervlerine doğan yaratıkları serbest bırakmaktır” dedi.

Büyük kediler, birkaç kuşaktır yaşadıkları Çekya, Belçika, Polonya ve Malta da dahil olmak üzere Avrupa’daki hayvanat bahçelerinden sekiz dönümlük AslanPark’a getirildi. Bengal kaplanları dünyanın en kalabalık kaplan cinsi olmasına rağmen, sadece vahşi doğada yaklaşık 2.000 kişi kaldığı düşünülmektedir. Bunların çoğu Hindistan’da yaşıyor, ancak Bangladeş, Nepal ve Butan’da da küçük nüfuslar var.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir