WhatsApp hesap silme işlemi nasıl yapılır? | Teknoloji

WhatsApp, hizmet ve gizlilik şartlarını güncelleyerek, kullanıcıların verilerini Facebook ve Facebook kuruluşlarıyla paylaşacaklarını açıkça belirtti. Maalesef yeni hizmet politikasını kabul etmeyenler WhatsApp’ı kullanamayacak. Peki, mahremiyetine önem verenler WhatsApp hesap silme işlemini nasıl yapacak?

Bildiğiniz gibi popüler mesajlaşma platformu geçtiğimiz yıllarda uçtan uca şifreleme sistemine geçti. Ancak, bu uçtan uca şifreleme özelliği muhtemelen Facebook için geçerli olmayacaktır. Mesajlarınız analiz edilecek ve Facebook bunları size reklam olarak sunacaktır. Arkadaşlarınızla paylaştığı bağlantıları bile analiz edecek olan Facebook, kullanıcıların tüm verilerini baştan sona yasal olarak toplayacak ve bu verileri platformları arasında paylaşabilecektir.

Neyse ki verilerimizi üçüncü şahıslarla paylaşmayacak olan Facebook bu hamlesiyle büyük bir tepki aldı. Dünyanın her yerinden gelen tepkiler sonucunda kullanıcılar Signal veya Telegram gibi daha güvenli mesajlaşma uygulamalarına yönelmeye başladı. Mahremiyetlerini önemseyenler için WhatsApp’tan ayrılmak Facebook’a pahalıya mal olacak.

Bu içerikte artık WhatsApp’a güvenmeyen kişilerin WhatsApp hesaplarının nasıl silineceğini adım adım anlatıyoruz. Facebook’un gizlilik politikalarını beğenmezseniz, WhatsApp’ı telefonunuzdan silmek çözüm değildir. Hesabınızı tamamen silerek WhatsApp’ın veri toplanmasının önüne geçebilirsiniz.

WhatsApp hesap silme işlemi nasıl yapılır?

WhatsApp hesabını hem iOS hem de Android telefondan silmek için Seçenekler> Ayarlar> Hesap> Hesabımı sil seçeneğine gidin. Açılan ekranda telefon numaranızı girin ve hesabımı sil butonuna tıklayın. Bu kadar basit. Bu işlemden sonra WhatsApp’ı gönül rahatlığıyla telefonunuzdan silebilirsiniz.

WhatsApp hesabınızı sildiğinizde ne olur?

WhatsApp hesabınızı sildiğinizde, hesabınız WhatsApp’tan kalıcı olarak silinir. Ayrıca, telefonunuzdaki sohbet geçmişiniz silinecek ve tüm WhatsApp gruplarından otomatik olarak silinecektir.

Hesabınızı silerseniz; Hesabınıza tekrar erişemezsiniz. Ancak, WhatsApp bilgilerinizin silinmesi silme işleminin başlangıcından itibaren 90 güne kadar sürebilir. Bilgilerinizin kopyaları, 90 günlük sürenin dolmasından sonra bile bir felaket, yazılım arızası veya veri kaybına neden olan başka bir olay durumunda verileri kurtarmak için kullandığımız yedek depolama alanında saklanabilir.

WhatsApp hesap silme işlemi nasıl yapılır?

WhatsApp hesabınızı silseniz bile; WhatsApp, günlükler gibi bazı materyallerin kopyalarını veritabanında saklamaya devam edebilir. Ancak bu kayıtlar artık WhatsApp tarafından işlenemez.

WhatsApp hesabınızı sildiğinizde, diğer Facebook Şirketleri ile paylaşılan kişisel bilgileriniz de silinir.

Güvenliğinizi önemsiyorsanız, WhatsApp’ın yeni politikası yürürlüğe girmeden önce hesabınızı silebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir